Orkest Zuid LogoBanner
orkest, orchestraconcerten, concertsinformatie, informationmedia

Architectuurwandeling

Wat doet muziek met een gebouw, en wat doet de architectuur met de muziek? Orkest Zuid en dr. Jacob Voorthuis van de Technische Universiteit Eindhoven nemen u mee op onderzoek in de binnenstad van Eindhoven. Met de composities On the Nature of Things van Henry Brant en Canzone voor twee koren koperblazers van Giovanni Gabrieli nemen wij u in een architectuurwandeling mee langs uitgesproken architectonische ruimtes in Eindhoven.

De wandeling start bij en in de faculteit Bouwkunde op de campus van de Technische Universiteit Eindhoven. Naast het muzikale onderzoek zullen studenten Bouwkunde hun master-project 'Music & Architecture' tentoonstellen. De wandeling voert vervolgens via de stationshal, het Vermeeren plantsoen en het Designhuis naar het Van Abbemuseum.

De wandeling start om 10:30u en zal rond 13:00u bij het Van Abbe museum eindigen. U bent vanaf 10:00u welkom om het master-project van de studenten Bouwkunde te bekijken. Een routebeschrijving naar de faculteit Bouwkunde vindt u op de website van de universiteit (www.tue.nl).

U kunt zich voor de wandeling aanmelden via een online aanmeldingsformulier. Deelname aan de wandeling is gratis. Na afloop van de wandeling is het mogelijk om op eigen gelegenheid bij het Van Abbemuseum te lunchen. Voor de wandeling is ook een VIP arrangement beschikbaar waarbij de lunch is inbegrepen. Meer informatie vindt u hier.

De wandeling op 10 juni vormt een uitgebreide en gevarieerde inleiding op ons concert op 23 juni. eeKaarten voor het concert kunt u bestellen via Muziekgebouw Frits Philips, Eindhoven (kaartverkoop).

We zien u graag bij de wandeling en het concert!

terug naar de project pagina

Bouwkunde faculteit Vertigo, foto: architectuur.org
Station Eindhoven
Karel Vermeerenplantsoen, foto: eindhoveninbeeld.com
Stedelijk van Abbemuseum