Harry Vorselen

Met acht jaar begon Harry Vorselen zijn muzikale loopbaan bij de koninklijke Harmonie in Thorn. Vanaf 1987 studeerde hij hoofdvak Hoorn bij Prof. Penzel aan het conservatorium in Maastricht. Tijdens en na zijn studie was Harry Vorselen o.a. Solohoornist bij het Schleswig-Holstein Musik Festivals het Europees Jeugdorkest. Hij musiceerde onder de dirigenten Bernard Haitink, Claudio Abbado, Carlo Maria Giulini, Mariss Jansons en Waleri Gergjew. Een aanstelling als Solohoornist bij het Radio Symfonie Orkest in Hilversum volgde. Hij gaf concerten met o.a. het Nederlands Blazers Ensemble en het Koninklijk Concertgebouw Orkest en speelde bij nagenoeg alle Nederlandse Symfonieorkesten en veel buitenlandse orkesten als het Luzern Festival Orkest en het Nieuw Belgisch Kamer Orkest.

In 2010 behaalde hij het diploma Orkestdirectie bij Enrico Delamboye en Jan Stulen met de Rheinische Philharmonie Koblenz. Van 1999 tot 2011 was hij Chefdirigent van Symphonic Impulse Limburg en in 2012 volgde hij Pierre Kuijpers op als Chefdirigent van de Junge Bläserphilharmonie NRW. Hij is Dirigent en muzikaal leider van de Junge Studentische Bläserphilharmonie Düsseldorf en van de United Harriet Colliery Band Dortmund en dirigeert o.a. Westfalen Winds, Bläserphilharmonie Aachen en het VU kamerorkest. Vanaf 2022 is Harry Vorselen Chefdirigent van het Aachener Studenten Orchester en Harmonie Oefening en Uitspanning Beek en Donk.