KERSTFEEST! Dennengeur en kaarsvetspetters, open vuur en glühwein, ijssterren op de ramen, een strategisch opgehangen maretak…symbool voor vrede en liefde, adventskalenders…allemaal accenten van een naderend kerstfeest
 

 

Wordt het een ingetogen feest met het wapengekletter van Rusland en Ukraïne op de achtergrond? Zouden de Drie Koningen hun weg nog wel weten te vinden? Hoop, en licht wil het kerstfeest brengen. Hoop en licht wil OrkestZUID ook uitstralen en uitdragen in haar Kerstconcert ‘Classical Christmas’. Onder leiding van Jos van de Braak musiceren we weer vol overgave op zondagmiddag 18 december om 14:30 uur in Concertzaal Tilburg.
 
Van Tschaikowsky staat de bekende suite uit het kerstballet de Notenkraker op het programma. In deze fonkelnieuwe bewerking herkent u de oorspronkelijke delen en ontdekt u daarnaast een aantal nieuwe delen die speciaal voor dit kerstconcert zijn bewerkt voor harmonieorkest door Jos van de Braak. Hij heeft deze arrangementen toegesneden op de bijzondere instrumentale samenstelling van OrkestZUID.
 
Uiteraard schitteren solist Raoul Steffani en OrkestZUID ook in een selectie van internationale kerstliederen. U hoort onder andere het Engelse The First Noel, het Duitse O Tannenbaum en het wereldberoemde Franse lied Cantique de Noël. Zie voor het gedetailleerde programma www.orkestzuid.nl Classical Christmas

 

Bariton Raoul Steffani zingt samen met OrkestZUID ook sfeervolle kerstmuziek van de componisten Johannes Brahms, Edvard Grieg, Richard Strauss en Pjotr Tschaikowsky.
De bariton en het orkest zijn oude bekenden: eerder trad Raoul tijdens zijn studie aan het Tilburgs conservatorium regelmatig met OrkestZUID op in nieuwjaarsconcerten en in de theaterproductie Die Fledermaus. Inmiddels is hij nationaal bekend en timmert serieus aan zijn internationale carrière. Recent liet hij zich zien en horen bij Podium Witteman en in een interview voor Place de l’opera werd hij zelfs getypeerd als een van de meest gevraagde baritons van de nieuwe generatie.
 
Wilt u meer lezen over Raoul, klik dan door naar het artikel: Twee gelukkige, zingende mensen. - Place de l'Opera

 

Beleef deze hoopvolle middag vol kerstmuziek samen met OrkestZUID.
Tickets kosten maar €18,50 en voor jongeren tot 18 jaar zelfs €10,-

Bestel tickets eenvoudig via www.orkestzuid.nl
 

 

 

TERUGBLIK
We kijken met trots terug op het concert ‘Complementary Colours’ in het muziekgebouw in Eindhoven. Voor de pauze liet Orkest Orventus zich van zijn beste kant horen, na de pauze voerde OrkestZuid een muzikaal gewaagd Wagner-programma uit, helaas voor veel te weinig publiek. We hadden graag meer mensen willen laten genieten, maar de recensie van Marjolijn Sengers verzachtte deze tegenvaller goeddeels. Haar positieve waardering kan als argument gebruikt worden om actief publiek naar onze volgende concerten te trekken. Zie voor het artikel www.orkestzuid.nl/in-de-media

 

 

Concertagenda (zie ook onze website www.orkestzuid.nl)

 

 

MAHLER!
Zaterdag 17 juni 2023, 20.15 uur
Muziekgebouw Eindhoven
 
Dit concert is een traktatie voor liefhebbers van Mahler en van grootse, aangrijpende emoties. Mahler appelleert als geen ander aan onze innerlijke belevingswereld. Voor de pauze klinken liederen uit ‘des Knaben Wunderhorn’. De liederen zijn Mahlers’ muzikale bewerkingen van laatmiddeleeuwse Duitse volksliedteksten. Twee Duitse dichters verzamelden deze teksten in het begin van de 18e eeuw. Oorspronkelijk componeerde Mahler de stukken voor zang en piano.
Jos van de Braak is de arrangeur van deze bijzondere uitvoering voor de specifieke bezetting van dit OrkestZUID.
 
Zie voor het laatste nieuws onze website: www.orkestzuid.nl

 

 

VRIENDEN VAN OrkestZUID
We zijn superblij met de verlengde subsidie van de provincie, waarvoor veel werk verzet is. Daarnaast hopen we te mogen rekenen op de steun van grote aantallen enthousiaste Vrienden van…. Zij blijven van grote waarde voor de verbindende relaties met OrkestZUID. Ons orkest kan niet zonder publiek, en ook niet zonder onze Vrienden van. We willen een community vormen mèt en voor onze relaties, online en offline. Daar werken we met grote inzet aan. Juist in deze tijd ambieert OrkestZUID zijn banden te versterken met de musici, de luisteraars (online of offline), en met contacten uit de culturele sector en het bedrijfsleven. Allereerst doen we dat door aantrekkelijke concerten te geven, en onze trouwe Vrienden van…… maken dat mede mogelijk.
Door Vriend te worden steunt u OrkestZUID bij het realiseren van haar ambities en het doorvoeren van vernieuwingen.
Wilt u Vriend worden? OrkestZUID verwelkomt u van harte! Bekijk op de website hoe u in de watten kunt worden gelegd. Meldt u ook aan via onze website: www.orkestzuid.nl
 
Ook bedrijven kunnen Vriend worden
OrkestZUID is altijd op zoek naar bedrijven die geïnteresseerd zijn in cultuur en muziek, en in het bijzonder in de muziek van OrkestZUID. Speciaal voor bedrijven en instellingen hebben we een aantrekkelijk pakket met muzikale mogelijkheden ontwikkeld. We leggen u de tal van nuttige en aangename keuzes met plezier voor.
Wilt u hier meer over weten, mail dan naar het bestuur van OrkestZUID ter attentie van a.sanders.boots@gmail.com