za 30 juni 2018 - Nieuwe Kerk Den Haag

Laat u zich graag verrassen? Net zoals de Russische tsaren over de ‘paaseieren’ van de wereldberoemde juwelier Carl Fabergé? Zijn kunst was zo meesterlijk dat hij de vrije hand kreeg om jaarlijks een uniek en verrassend ‘keizerlijk ei’ te maken voor de Romanovs. Deze romantische familietraditie duurde van 1876 tot aan de Oktoberrevolutie.

Orkest Zuid en Nieuw Geluid spelen voor u vijf meesterwerken uit het romantische Russisch en Hongaars repertoire geschreven door vijf tijdgenoten van Fabergé.

Nieuw Geluid opent o.l.v. artistiek leider Ali Groen met Liadov’s interpretatie van de legende Kikimora. Daarna volgt een ‘hidden gem’ van Chesnokov: ‘to thee we sing’. Oorspronkelijk geschreven voor mannenkoor, nu in een bewerking voor koperblazers en lage strijkers. Als slotstuk gaat o.l.v. de Hongaarse gastdirigent Peter Csuka de wervelende Dansen uit Galanta van Kodaly.

Orkest Zuid – voor het eerst in de concertserie ‘Blazen aan het Spui’ – speelt o.l.v. Jos van de Braak de betoverende Polovetzer Dansen van Borodin. De majestueuze schilderijententoonstelling van Moussorgsky vormt de apotheose van een avond vol prachtige symfonische blaasmuziek.

Kaarten