Matthias van Nispen tot Pannerden

Matthias van Nispen tot Pannerden (1981), studeerde aan het Brabants conservatorium achtereenvolgens klassiek saxofoon bij Jean Pennings, hafa-direktie bij Hardy Mertens en compositie bij Kees Schoonenbeek, Alexander Hrisanide, Willem Jeths en Maino Remmers ( lichte muziek).

Tegenwoordig is hij actief als baritonsaxofonist bij het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht. Daarnaast is hij dirigent bij harmonieorkest de “eendragtā€ in Nieuwkuijk en dirigeert hij regelmatig op freelance basis. Sinds 2017 is hij assistent-dirigent bij Orkest Zuid. Verder schrijft hij muziek voor diverse bezettingen, met name binnen de blaasmuziek. Zijn composities kenmerken zich vaak door combinaties van lichte muziek met veelal filmische klassieke invloeden. De muziek van Matthias is te beluisteren op www.mvntp.nl