Nina Nederlof

Dag allemaal! Ik ben Nina Nederlof, 17 jaar, en ik speel dwarsfluit.

Op zesjarige leeftijd begon ik met blokfluitlessen bij Monique Oosting, bij wie ik daarnaar ook doorstroomde voor dwarsfluitlessen toen ik een jaar of acht was. In 2015 werd ik aangenomen op de Young Musicians Academy van het Fontys Conservatorium in Tilburg, waar ik met óngelofelijk veel plezier héél veel heb mogen leren. Nu ben ik sinds na deze zomer begonnen aan mijn eerste jaar conservatorium in Tilburg, in de fluitklas van Valerie Debaele.

De dwarsfluit is, naar mijn mening, een magisch instrument. Toen ik dus voor de eerste keer een fluit zag en hoorde was ik ook gelijk verkocht. Wat ik zelf óntzettend mooi vind aan de fluit is -natuurlijk- haar klank; en dan vooral hoe verschillend en persoonlijk ze kan zijn. Ik weet niet hoe het in woorden uit te drukken, maar de fluit past bij mij. De dwarsfluit is een instrument dat mij vrijwel altijd raakt. Nu hoop ik natuurlijk met mijn spel dit als het ware ‘door te geven’, en mensen te gaan raken, verbinden en inspireren. Mijn állergrootste droom is dan ook om in een groot symfonieorkest te spelen!

Ballade op. 288 gecomponeerd door Carl Reinecke (1824- 1910) vind ik echt prachtig muziek. De muziek is heel vertellend en bevat een aantal verschillende karakters. Ballade raakt mij; en ik hoop natuurlijk het publiek en de andere musici te gaan meenemen in deze prachtige muziek, en mijn passie hiervoor. En wát fantastisch om dit samen met een orkest als Orkest Zuid te mogen gaan doen! 🙂 Ik kijk er naar uit!