za 23 juni 2018 - Muziekgebouw Eindhoven

Een concert vol met romantische Russische muziek met o.a. de Schilderijententoonstelling van Mussorgsky. Tijdens dit concert treedt ook de winnaar van het Brabants Scholieren Solisten Concours op, Nina Nederlof. Zij zal met haar fluit als soliste meespelen bij de Ballade OP 288 van C. Reinecke.

Meer dan een concert:

Maar er is meer dan alleen prachtige muziek.  Wie meer wil weten over de achtergrond van de Russische muziek moet zeker komen naar de lezing van Hennie Konings. Voorafgaand aan het concert geeft hij een inspirerende lezing. Start om 19.30

Geïnspireerd door de Schilderijententoonstelling hebben we Griet Menschaert, kunstenaar in Eindhoven gevraagd om een project te ontwikkelen met studenten van de Centrum voor de Kunsten Eindhoven (CKE)  Zij zullen de resultaten laten zien in het Muziekgebouw. De expositie is voor en na het concert te bezichtigen.

En nog meer: het is altijd gezellig om na afloop van het concert nog even na te praten. Dit jaar hebben we het koor “Druzhba” gevraagd voor ons op te treden. “Druzhba” is een gemengd koor bestaand uit 28 leden dat er naar streeft om de muziek en de cultuur uit Oekraïne in Nederland meer bekendheid te geven en bouwt daarom aan een repertoire dat bestaat uit klassieke werken, volksmuziek en liturgische muziek van bekende en minder bekende Oekraïense en Russische componisten. Bij hun optreden tijdens Op en Top Romantiek zullen zij, passend bij het repertoire van de rest van de avond, voornamelijk Slavische volksmuziek ten gehore brengen.

 

Kaarten