Interview Rianne Boone

Interview Rianne Boone

Ik spreek Rianne in Hapert over haar passie, namelijk haar trompetlessen aan jongelui. Zij geeft particulier lessen en is ook verbonden aan een aantal muziekscholen in de regio.

Vol enthousiasme spreekt zij over haar leerlingen. Zij wil haar leerlingen meer dan alleen trompet leren spelen, maar vooral ook iets meegeven voor de toekomst. En dat is meer dan goed muziek maken. Volgens haar filosofie zijn het instrument en de muziek een middel en geen doel op zich. Door oprecht aan te geven of iets goed of fout is leert zij de leerlingen te vertrouwen op hun eigen gevoel. Want de leerlingen weten vaak zelf ook al of iets goed is of niet. Door de bevestiging van Rianne, ontwikkelen zij hun zelfvertrouwen. En dat werkt niet alleen door in de muziek!

En de leerlingen waarderen haar duidelijkheid. Dat blijkt ook uit het feit dat zij jarenlang bij haar de lessen blijven volgen. Dan moet de aanpak ook wel goed zijn, zo zegt Rianne.

Rianne vindt het belangrijk dat kinderen hun droom achterna durven gaan en leren grenzen te verleggen. Uit eigen ervaring weet zij hoe waardevol dat is. Op 25 jarige leeftijd heeft zij haar baan en haar positie bij het Residentie Orkest in Den Haag opgegeven om per zeilboot een wereldreis te maken met haar man. Een unieke ervaring die haar veel heeft gebracht. Haar motto: “als de wind waait, bouwen sommige mensen muren, anderen windmolens” (Chinees spreekwoord)

Hoe is haar relatie met orkest Zuid?

Rianne vindt Orkest Zuid een prachtig orkest waarin zij graag zou willen spelen, ware het niet dat ze al vaak meer dan 5 dagen aan het werk is met leerlingen. En daar ligt haar prioriteit. Ze vindt het geweldig dat er nu 6 leerlingen mee gaan spelen bij het concert van Op en Top Romantiek op 23 juni, met de ouverture 1812. Er waren nog veel meer leerlingen geïnteresseerd, maar helaas hadden zij al andere activiteiten op 23 juni. Voor de leerlingen is het een geweldige ervaring om mee te spelen met een symfonisch blaasorkest op dit niveau en in deze prachtige zaal van het Muziekgebouw in Eindhoven. Een unieke kans!