Ben van Cranenburgh

Ben van Cranenburgh is neurowetenschapper. Hij studeerde geneeskunde in Amsterdam en werkte daarna vele jaren als wetenschappelijk onderzoeker, o.a. bij het Nederlands Centraal Instituut voor Hersenonderzoek (neurofysiologie-onderzoek) en bij het Revalidatie Centrum Amsterdam (klinisch onderzoek bij CVA-patiënten).

Ben houdt zich intensief bezig met het overbruggen van de (te grote) kloof tussen wetenschap en praktijk, op het gebied van neurorevalidatie, sport, onderwijs en muziek. Van zijn hand verscheen o.a. de zesdelige boekenreeks “Toegepaste Neurowetenschappen” (uitgegeven door BSL, Houten) alsook diverse titels voor een breder publiek: “Muziek en brein”, “Oorlog en brein”, “Pijn, waarom?”, “Manifest voor een betere wereld”. Ben geeft cursussen en lezingen in binnen- en buitenland.

Ben is ook musicus. Speelt klarinet, piano en altviool in diverse ensembles. Hij was solist bij het Nederlands Studenten Kamerorkest (Nesko) en was een van de pioniers van het Asko-ensemble (voor hedendaagse muziek). In het boekje “Muziek en brein” (2022) combineert Ben zijn inzichten in de neurowetenschappen met zijn ervaringen in het actief musiceren.

Bekijk website www.neuroben.nl om te zien wat Ben te bieden heeft.