Dirigentenmasterclass Orkest Zuid

Orkest Zuid heeft in de afgelopen jaren hard gewerkt aan de eigen artistieke ontwikkeling. Daarnaast profileert het orkest zich als een orkest dat grote waarde hecht aan talentontwikkeling. In het voorjaar van 2019 biedt Orkest Zuid daarom dirigenten de mogelijkheid hun kennis en dirigeervaardigheden verder te ontwikkelen.

Masterclassleider is Jos van de Braak, dirigent en artistiek leider van Orkest Zuid. Al eerder heeft hij dirigentenmasterclasses en cursussen georganiseerd in samenwerking met Orkest Zuid. In deze masterclass werkt hij samen met Kees Waiboer, psycholoog en trombonist. Waiboer zal onder andere ingaan op podiumangst, faalangst en het contact tussen musicus en dirigent.

Het aanbod

De dirigentenmasterclass bestaat uit twee delen: een theorie- en een praktijkdag.

Theoriedag op zaterdag 13 april: 10.00 – 16.00 uur

  • Partituurstudie van The Planets van Gustav Holst onder leiding van Jos van de Braak.
  • Workshop “het belang van oogcontact” onder leiding van Kees Waiboer.
  • Lunch
  • Aan de slag met het dirigeren.

Deze dag is een voorbereiding op de praktijkdag:

Praktijkdag op zaterdag 20 april: 10.00 – 16.00 uur.
Dan is er een repetitiedag van Orkest Zuid en gaan maximaal acht deelnemers aan het werk met The Planets en het orkest onder leiding van Jos van de Braak.

Voor alle deelnemers bestaat de mogelijkheid om als auditor eerdere of latere repetities van Orkest Zuid bij te wonen. Ook ontvangen zij een vrijkaart voor de uitvoering van The Planets en de Queen Symphony in het Muziekgebouw in Eindhoven op 18 mei 2019.

Deelname

De masterclass is zowel geschikt voor startende dirigenten als ook voor meer ervaren dirigenten die hun kennis en dirigeervaardigheden willen verbeteren.

Deelname aan de praktijkdag op 20 april is voor maximaal 8 deelnemers mogelijk. De volgorde van inschrijving is hierbij leidend. Inschrijven voor alleen de theoriedag op 13 april en als auditor bijwonen van een repetitie of meerdere repetities is ook mogelijk.

Kosten

De kosten voor deelname aan de gehele masterclass (13 en 20 april) bedragen € 150.

Alleen deelnemen aan de theoriedag op 13 april plus het bijwonen van een of meerdere repetities als auditor kost € 75. Dit is inclusief lunches en partituur.

Inschrijven is mogelijk via het formulier op deze pagina of per e-mail naar: Antonette Sanders.

Inschrijving    Gehele masterclassAlleen theoriedag en auditor    Meldt mij aan voor de nieuwsbrief