zo 18 december 2022 - 14:30 Concertzaal Tilburg

Helaas kon Classical Christmas niet in 2021 plaatsvinden en is daarom een jaar verplaatst naar 18 december 2022.

Het kerstfeest was inspiratie voor veel componisten. Samen met bariton Raoul Steffani voert OrkestZuid sfeervolle kerstmuziek uit van componisten als Johannes Brahms, Edvard Grieg, Richard Strauss en Pjotr. I. Tschaikowsky. Van de laatste staat een grote suite uit het kerstballet de Notenkraker op het programma. In deze fonkelnieuwe bewerking hoort u naast de bekendere delen een aantal nieuw voor harmonieorkest bewerkte delen.

Bariton Raoul Steffani geeft blijk van zijn voorliefde voor het Scandinavische en Duitse (kerst)liedrepertoire. En uiteraard zal een selectie van internationale kerstliederen niet ontbreken: daarin o.a. het Engelse The First Noel, het Duitse O Tannenbaum en het wereldberoemde Franse lied Cantique de Noël.

Een groot deel van de uit te voeren werken zijn door Jos van de Braak speciaal voor dit concert voorzien van een arrangement toegesneden op de musici van OrkestZuid.

Raoul Steffani trad tijdens zijn studie aan het Tilburgs conservatorium regelmatig met OrkestZuid op o.a. in nieuwjaarsconcerten en de theaterproductie Die Fledermaus. Inmiddels is hij een nationale bekendheid en staat hij aan het begin van een internationale carrière. Raoul, OrkestZuid en dirigent Jos van de Braak verheugen zich op deze hernieuwde samenwerking. Ze nemen u graag mee op deze sfeervolle reis door het Winter Wonderland van de kerstmuziek.