zo 18 december 2022 - 14:30 Concertzaal Tilburg

Het kerstfeest inspireert veel componisten en liedschrijvers. Bariton Raoul Steffani zingt onder begeleiding van OrkestZUID bekende sfeervolle kerstliederen van componisten als Johannes Brahms, Edvard Grieg, Richard Strauss en Pjotr. I. Tschaikowsky. Van de laatste staat een grote suite uit het kerstballet de Notenkraker op het programma. In deze fonkelnieuwe bewerking hoort u naast de bekende delen ook een aantal nieuwe delen die voor harmonieorkest bewerkt zijn.

Bariton Raoul Steffani geeft blijk van zijn voorliefde voor het Scandinavische en Duitse (kerst)liedrepertoire. En uiteraard zal een selectie van internationale kerstliederen niet ontbreken: daarin o.a. het Engelse The First Noel, het Duitse O Tannenbaum en het wereldberoemde Franse lied Cantique de Noël.

Een groot deel van de uit te voeren werken zijn door Jos van de Braak speciaal voor dit concert voorzien van een arrangement toegesneden op de musici van OrkestZUID.

Raoul Steffani trad tijdens zijn studie aan het Tilburgs conservatorium regelmatig met OrkestZUID op o.a. in nieuwjaarsconcerten en de theaterproductie Die Fledermaus. Inmiddels is hij een nationale bekendheid, trad hij recent op bij Podium Witteman en staat hij aan het begin van een internationale carrière. Raoul, OrkestZUID en dirigent Jos van de Braak gaan deze hernieuwde samenwerking met enthousiasme aan. We nemen u mee op een verwonderende reis door het Winter Wonderland van de kerstmuziek.